BUSINESS AS USUAL

Mentale Gezondheid


Het wegvallen van projectsubsidies voor opkomende artiesten heeft veel invloed op jonge artiesten. Mentale gezondheid wordt vaker besproken en aangehaald in de muziek van artiesten, en terecht. Steeds meer tours van internationale en nationale artiesten worden uitgesteld of geannuleerd omwille van mentale gezondheidsproblemen. Hoe kunnen we jonge artiesten beter ondersteunen en wat kan hen helpen? We ontdekken het samen met moderator Nadia Kara in deze talk.


Lyna

Pop- en r&b-talent dat via haar parcours in de soms toxische pandemietijden het nodige zelfvertrouwen en kennis opdeed.

Tessa Weyns

Erkend klinisch psychologe en lector-onderzoeker aan de AP Hogeschool die werkt aan een preventieprogramma rond de psychische weerbaarheid van podiumkunstenaars.

Winny Ang

Psychiater verbonden aan de Universiteit Antwerpen en vormgever rond cultuursensitieve zorg in de hulpverlening / geestelijke gezondheidszorg. 

Zohra Lkasbi

forensisch psycholoog aan het Universitair Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA). Naast psycholoog is ze ook dj en probeert ze als een brug tussen beiden carrières de link tussen muziek en mentale gezondheid te onderzoeken en uit te werken.

Over Business As Usual

Ben je artiest en sta je aan de startblokken van je muziekcarrière? Tijdens Business As Usual krijg je een heleboel praktische tips om jezelf als artiest te organiseren. Tijdens Klankbad vinden er vier Business As Usual plaats. Pik er één sessie uit of kom naar de hele reeks. Na elke sessie kan je een-op-een jouw specifieke vragen stellen aan de sprekers.

Ontdek alle Business As Usual talks

Using Format