STEP INTO MY OFFICE

Step Into My Office is jouw toegangsweg tot alle tips en tricks van enkele interessante muzikanten en andere mensen uit de muziekbusiness. Een voor een geven ze je een unieke inkijk in hun werkproces en staan ze open voor al je vragen.

BRECHT VALKENAERS

is klassiek pianist, solist en kamermusicus. In 2019 behaalde hij goud op de gerenommeerde Steinwaycompetitie. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Beethoven, Liszt, Poulenc en Sjostakovitsj. In 2021 was Valkenaers lid van deZes, het jongerenpanel dat voor Canvas de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano van dat jaar volgde.

Als pianist en componist zoekt Brecht Valckenaers een eigen weg waarbij zijn liefde voor het klassieke en eigentijdse repertoire hand in hand gaat met eigen werk en improvisatie. Zijn muzikale smaak gaat van J.S. Bach tot Keith Jarrett.

LENNART HEYNDELS

is een bassist, synthesist en componist. Hij studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Parijs. Als leider van de groep How Town bracht hij reeds vier albums uit en was hij laureaat van de 'Keep An Eye Jazz Award 2017' en 'Theater Aan Zee Jong Muziek 2014'. Daarnaast is hij lid van o.a. Ben Sluijs Quartet, Kaja Draksler Octet, Alex Koo Trio, Hi Hawaii, Les Chroniques de l'Inutile.

Voor zijn solo-project ruilt hij de contrabas in voor een wirwar aan kabels van zijn modular synth. Het resultaat is organische elektronische muziek vol hypnotiserende poly-ritmes en melodische patronen, gekruid met een flinke dosis improvisatie.

ELINE COTE

contrabassist, muziekleraar en oprichter van het Virago Symphony Orchestra. Ze trad sinds de start van haar muzikale carrière aan de muziekacademie van Merksem al op in onder meer het Sportpaleis, Vorst Nationaal en de Koningin Elisabethzaal en studeerde in 2020 met grootste onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Met Virago ensemble dat ze oprichtte en als co-director van het Lilith Ensemble strijdt Cote voor gendergelijkheid binnen haar werkveld. Voor haar masterthesis “The Challenges of Professional Female Musicians in the Western World” sprak ze honderden professionele muzikanten over de hele wereld.

In de vrije tijd die nog rest kan je Cote terugvinden in haar folkband Emmaville, waarin ze contrabas speelt en zingt.

DJ THONG

is de alias van Thong Nguyen. Met een grote voorliefde voor Hiphop, Funk, Soul en Breakbeat draait hij op zijn eentje of in duo (Thong & Droppa) de gekste sets. Hij koestert heel wat passie voor en kennis over turntables. Dit zette hem aan om PoSho uit de grond te stampen. Met Posho houdt Thong de Scratch traditie in stand. Het collectief geeft workshops, jamsessies en draait live sets. 

Tijdens Step Into My Office deelt DJ Thong zijn liefde voor turntables en leert hij je alles over scratchen.

Using Format